Tårar av tacksamhet!
Face your fear?
Ja men vad är min rädsla?
Uttrycka känslor? Prata inför publik? Inte tycka om sin kropp? Listan kan ju göras hur lång som helst. Jag trodde att jag visste vad mina rädslor var men ack så fel jag hade, i förra veckan och i helgen var jag i London på en 3 dagars (ons-fre) ”workshop” i personlig utveckling. Detta var en sluten grupp om 40 pers, och på lördag en heldags i en föreläsning om affärsutveckling och att hitta sitt personliga värde, denna grupp var ca 300 pers. Känslan när jag åkte dit var att det sammarbete jag har håller på att utveckla håller på att spricka, det känns konstigt. Jag ville inte ens åka men bestämde mig iaf för att jag kan ju skita i utbildningen och ta en ”lugn vecka i london” efter som jag redan hade betalat allt.
Under första dagen gjordes lite övningar för att lära känna varandra som grupp och förklaringar av vad som komma skulle. Jag var den enda av 40 personer som räckte upp handen när frågan kom: Är det nån som inte tror att det här kommer att hjälpa mig som människa. Och detta kändes ju rätt konstigt eller? Är det verkligen bara jag som inte fattar? Deras svar blev: we are not judging anybody and we hope you aren´t aswell. Efter att jag vart på den första dagen hände det något. Jag vet inte vad men jag trodde ju att jag visste hur Mattias skulle vara och bete sig, mitt syfte, mitt värde men kände att det e ju inte de här jag vill med mitt liv. Så efter 2 år av depression och utmattning höll jag på att bygga upp mig själv till en fejkMattias, och det var när jag insåg detta som jag förstod att jag måste släppa allt och alla i mitt liv och börja om från början. Den kvällen blev en del tänkande men jag kunde inte focusera på någonting. Och när jag åkte i bilen på väg till dag 2 kände jag en känsla av lättnad att få börja ett nytt liv och ha positiv energi i mitt liv. Det var då det plötsligt slog mig, ALLA som inte förtjänar att ha mig nära kommer att försvinna från min närhet. Men min fru och mina barn då som jag älskar över allt annat? (här kan jag meddela att det kändes som att jag höll på att spola ner hela mitt liv på toaletten = mycke tårar) Men insåg att ska jag lösa detta så måste jag vara beredd att släppa dom också. Först några timmar senare när jag får ett sms av min fru med hjärtan och texten vi saknar dig förstår jag på riktigt att dessa människor är mina ”bränsletankar” min energi och hur skulle jag nånsin kunna bli mitt bästa jag utan att ha dom som älskar mig mest närmast mig? Vid det här laget har jag alltså 3 personer i mitt liv och när jag tänker på det så är vi ju de bästa teamet!
Dom 3 dagarna flyter på och gruppen blir otroligt tajt med så jävla mycket kärlek och respekt alla är helt underbara och delar sina historier oavsett solsken eller från dom hemskaste händelser.
På lördagen går jag nu in i den nya gruppen på ca 300 pers som skall handla mer om affärsutvecklingen med tanken om att jag är ju inte där riktigt än så jag kommer nog ha svårt att ta till mig. Halva dagen går och även här i gruppen finns bara posivitet, tron på andra människor, personligt värde och framför allt obegränsat med kärlek! Efter ca 2/3 av dagen talar en kille som är en av ledarna inom communityn om att man kan och bör utmana sig själv i en sluten facebook grupp där vi 300 är medlemmar för att ”boosta” sig själv. Nästa steg blir att han frågar villka som ställer upp på en av dom nya utmaningarna? Det var mycke folk som reste sig. Hans svar blir OJ? -Ok de borde bli alla då. Men han tar det ett steg till och i stället frågar hur många som inte tänker göra det? Jag hade redan bestämt mig för att inte göra det och eftersom jag tydligen har gått djupare in i mitt nya tänk utan att veta om de. Reser mig direkt upp för att markera mitt nej.
Det blir helt knäpptyst i ca 15 sekunder var på han tittar allvarligt men snällt på mig som står nästan längst fram i lokalen. Får jag fråga vad som är din anledning att inte göra de och nu kommer min halvknackiga engeska, jag sträcker på mig och svarar:
I´m don´t think I’m there yet. Han tänker I 5 sekunder och säger
Ok you don´t think you are there yet, but as far as I can se you are the only one brave enough of nearly 300 people to stand up with your opinion no matter what other people think! If that´s not respect for yourself I don´t know what is. Thrust me YOU ARE READY! What do you say people is he there? Jag blir uppkallad på scenen för en stor kram till ljudet av applåder och ”you are loved man!” Det som händer härnäst är att han erbjuder mig peronligen att hjälpa mig med uppgiften och frågar om jag fortfarande inte vill göra det? Varpå min känsla har gått från ett solklart nej till ett självklart ja! Och hela lokalen staller sig upp, nickar och klappar händerna. Helt sinnes vilken go känsla. Timmarna flyter på och ja va fasen ska jag säga, kärlek och förståelse. Jag har lovat mig själv att lägga undan alla tankar och åsikter tills jag känner att jag är redo att plocka fram det som jag upplevt denna helgen. Jag lämnar London på söndag morgon, och nästan hela flygtiden hem rullar det tårar på kinderna. När jag kommer hem kramar jag om min familj och tackar dom för att dom vill vara en del av mitt liv. Inombords tackar jag mig själv för att jag är en människa som min familj älskar!
Nytt i Mattias: Kramas mycke! Kärlek! Respekt! I´m playing the bigger game!
Och jag har förstått att Uttrycka känslor, Prata inför publik, Inte tycka om sin kropp inte är mina ”Fears” snarare tvärtom det ger mig en euforisk känsla. Däremot tanken av att behöva lämna sin familj och dom man älskar, det var rädsla på riktigt.
Tack För att jag fått skriva av mig lite.
Jag har fått en del kommentarer via Facebook av folk som var med i London som jag klistrar in som kommentarer om någon vill läsa

 

 

Mattias we’re all here if you need us. I already saw a different man on Saturday to the one I met on Wednesday. You’ll get there in your own time

Mattias, you are an amazing man and inspirational. You’re finding your voice and you have so much to share.
You will have so much to say nobody can shut you up ? ? I will be there with you!

I just LOVE the way you openly show your state of disbelief or doubt.
When you first put your hand up to Alex in Platinum saying you didn’t believe what he was saying, I was so impressed and full of respect for you.
BUT… When you stood up at Momentum Day in front of Justin, I knew you were an exceptional person. My money is on you my friend. Just keep doing what you’re doing
Was great meeting you. Thanks for being so open and honest.

It was fantastic meeting you, our amazing Ironman!! ?. I could see you opening up quietly, ever so slightly over these days, this is just the start Mattias!

You are an amazing and inspirational person. Never doubt that! You just need to let more people see it! I know it would be a really really hard thing for you to do, but I would really recommend the 90 video journey to get you out of your shell and opening up. You are used to tough things! You can do it! I will even come back in and do it with you to keep you strong if you like!?!

Mattias at the end of Friday you made at least 40 new friends; at the end of Saturday you made another 250+. The community will never judge you and always support you.

Tack för att jag fick läsa din berättelse ? ❤️Sänder Dig ljus och kärlek ? ✨Lycka till modige man! ?

Åh Mattias jag gråter med!! ?

Och jag känner en enorm tacksamhet! Och glädje att få läsa detta! ? ? ❤️
Vet att när vi träffades ibörjan var det rätt tufft. Heja dig och din familj!! Ord blir överflödiga! ? ? ? ? ? ?

Tack för ditt mod o din delning, vilken resa ? ? ?

Tårarna rinner, både av tacksamhet för att du delar o kraften du förmedlar med din historia.
Det är magi att få höra hur en helg visade dig ditt mod ?
Lycka till ?

Tack finaste du för att du delar med dig av din resa och jag önskar dig allt gott i livet, för detta är bara början på något stort inom dig som växer fram steg för steg och dag för dag <3 Vilket mod du har och stort hjärta fyllt med kärlek och tacksamhet för det du har och kommer att få ?

Glad för dig ⭐️ ? ✨ ?

Tack för att du delar med dig, det känns att det här är äkta och på riktigt – du berör, det gillar jag och jag är övertygad om att världen behöver mera äkthet <3!

Wow vad berörande! Tack! <3

Vackert! ? ❣️

Berörande. ? Och jag blir nyfiken på den där workshopen…

Din berättelse hamnade rakt ”in my face” och jag tackar dig för att du sätter ord på din resa.
Min upplevelse är att jag också är ”där”. Att jag går min egen väg, lever min sanning och lyssnar till mitt hjärta. Det är inte lätt och visst varje dag kanske jag inte är helt fokuserad på det. Just nu är jag inne i en process där jag är förbannad över att jag låter andra få värdesätta och bedöma mina val.
Däremot inser jag att jag tar små små steg på min egen resa. Jag tänker att du på ett sätt gav mig det perspektivet nu.
Tack för att du är du och för att du visar på vad som är möjligt genom att hela tiden lyssna och vara sann mot dig själv.! ? ?

Vilken härlig helg och perfekt start på resten av din resa ❤ önskar dig all lycka.

Oh wow, that is soooo moving. What an amazing difference to be making every single day for your family. I love this. The thought of your son Gustav coming to you and saying that literally brought tears to my eyes, because I know from my own experience how important that is to both of you. What a blessing ?? ? Thanks for sharing this Mattias. ?

P.S …Loving you, angel ? ?

 

Awesome share Mattias! From a father to another – much love my friend! ?

 

Great and inspiring share, my friend! ? ?

 

Well said Mattias. Love spreads
You have just shown up as a leader to your family Mattias ❣ So proud of you taking action ? ? ?
Oh, Mattias, that is such a powerful thing!! Well done to you !! You very well deserve it too. I’m really really happy for you my friend!!! Spread the love ❤ ❤ ? ?

 

Mattias LOVE THIS LOVE IT!!! You are an amazing soul ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ What beautiful words and insights. Your family is going to grow and grow spreading love to everyone that comes into contact with you all. Much much love dear friend ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

 

❤️ ? ❤️

That is utterly fantastic! I love this! Beautiful words and sentiment! The ripple effects are far-reaching already! And I am also trying really hard not to be jealous of your snow! 😀
What an incredible share Mattias, thank you for that. As a father of two incredible children this really touched me. You’ve stepped out as a leader in so many ways. I have no doubt you will help others become more. We didn’t get much chance to talk at the workshop but it was great to share the time with you.

Thank you Angel for sending me an angel. Was amazing to have been with you.

 

Hey Mattias, that is so cool. By the way, remembering your advice of going slowly I signed up for 2 10k races in June and July. Got to start somewhere 😉