Massage

Regelbunden massage är effektiv mot ryggvärk, nack- och axelbesvär och kan ofta vara nyckeln till att behandla huvudvärk, musarmsbesvär och ischias. Även om man inte har tidigare besvär så är massage både förebyggande och behandlande och bidrar till ett allmänt välmående.

Bästa resultat märks vid upprepad och regelbunden behandling. Som massör jobbar jag enbart med kroppens mjukdelsvävnader. Det betyder att man trycker och töjer på hud, bindväv, muskler, senor, ligament, lymfkärl och blodkärl.

Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Men det ger även effekt som t.ex. ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin – det så kallade ”lugn- och ro-hormonet”.

Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage är en djupgående helkroppsmassage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet, smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig.

I ett inledande samtal kommer vi överens om ditt behov och önskemål. Det kan vara att du har ett specifikt problem eller att du vill ha avkoppling och komma ned i varv. Massage har en avslappnande effekt på kroppen, stärker immunförsvaret och motverkar stress

Behandlande massage

Behandlande massage (eller muskulering) är en mer djupgående behandlingsform och löser upp samt motverkar muskelspänningar. Den innefattar massage i kombination med muskeltöjningar (avancerad stretching). Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller behandla direkta problem som onda axlar, nackspärr, trött rygg, ledbesvär, tennisarmbåge eller spänningshuvudvärk. Behandlande massage är utmärkt när du vill ha en djupgående idrottsmassage.

Triggerpunktsmassage

Triggerpunkter är ”muskelknutor” som är belägna i hela kroppen men framförallt ryggens muskulatur. Triggerpunkter brukar ge upphov till en molande smärta som kan vara väldigt obehaglig, framförallt när man är sitter/ligger i en avslappnad ställning. Triggerpunkter uppkommer främst genom statisk belastning av en muskel, dvs. låg belastning under en lång tidsperiod.

En triggerpunkt är ett litet område i en muskelfiber där flera muskelceller har väsentligt förhöjd spänningsgrad, så kallade mikrokramper. Detta orsakar dålig blodcirkulation och området blir extra känsligt för tryck. En så kallad aktiv triggerpunkt strålar smärta till sitt ”eget” utstrålningsområde utan att musklerna arbetar.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage är en sorts massage som sägs lossa på bindväv som vuxit sig fast. Detta syftar till att motverka stelhet och smärta, och löser upp spänningar. Det ökar blodcirkulationen och hjälper till att rensa bort slaggprodukter från kroppen. Till skillnad från många andra typer av massagebehandlingar så är bindvävsmassagen lite mer hårdhänt och det kan vara en ganska smärtsam upplevelse, så det är inte lämpligt för den som är ute efter en lugn och avkopplande stund.

Avslappnande massage

Avslappnande massage är en djupavslappnande beröringsmassage med lätta bestämda strykningar över kroppen enligt ett visst mönster. Hela kroppen masseras mjukt från topp till tå. Massagen är även effektiv mot sömnproblem, stress, oro, smärta, magproblem, fibromyalgi m.m

Massagens goda effekter

 • Gör spända muskler mjuka och elastiska
 • Ökar blodcirkulationen i musklerna
 • Ökar lymfcirkulationen
 • Stärker immunförsvaret
 • Har en avslappnande effekt på kroppen
 • Ger en djupare och lugnare andning
 • Påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt
 • Ger en ökad kroppskännedom
 • Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar
 • Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler i idrottssammanhang
 • Motverkar spänningar vid smärttillstånd
 • Motverkar stress
 • Har en lugnande effekt på nervsystemet
 • Ökar vår koncentrationsförmåga